سلامت کودک

پرسش و پاسخ‌هایی در مورد حساسیت غذایی در کودکان

آیا کودک من می‌تواند حساسیت غذایی داشته باشد؟

ممکن است، هرچند حساسیت غذایی مشکوک اغلب چیز دیگری است. کودکانی که پس از غذا خوردن دچار درد شکم یا اسهال می‌شوند، احتمالاً به آن غذا حساسیت ندارند، بلکه فقط مشکل در هضم غذا دارند.

با درک اینکه چگونه آلرژی ها عمل می کنند، ممکن است بتوانید علائم اولیه را در مورد آن تشخیص دهید .همچنین اگر کودک شما همیشه واکنش آلرژیک داشته باشد، باید بدانید که چکار کنید.

کارشناسان تخمین زده اند که آلرژی غذایی ۴ تا ۸ درصد کودکان را تحت تاثیر قرار می دهند. و بر اساس برخی برآوردها، این تعداد بیشتر شده است – بر اساس تحقیق ۲۰۱۳ توسط مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) ایالات متحده، در دهه گذشته. تا ۵۰ درصد شیوع آلرژی غذایی در کودکان زیر ۱۸ سال از ۳٫۴ درصد در سالهای  ۱۹۹۷-۱۹۹۹ به ۵٫۱ درصد در سال های ۲۰۰۹-۲۰۱۱ افزایش یافته است.

حساسیت غذایی

اگر کودک من حساسیت به یک غذا داشته باشد چه اتفاقی می افتد؟

هنگامی که بچه ها به مواد غذایی حساس هستند، بدن آنها مانند یک مهاجم با غذا رفتار می کند و سیستم ایمنی یک حمله را راه‌اندازی می کند.

گاهی اوقات بدن آنتی بادی که IgE نامیده می شود تولید می‌کند، که این آنتی بادی پروتئینی است که می تواند مواد غذایی را تشخیص دهد. اگر کودک شما دوباره غذا را بخورد، آنتی بادی به سیستم ایمنی بدن کودک می گوید موادی مانند هیستامین برای مبارزه با “مهاجم” منتشر کند. این مواد باعث علائم آلرژی می شود که می تواند خفیف یا شدید باشد.

علائم معمولاً در عرض چند دقیقه تا دو ساعت پس از غذا خوردن ظاهر می شود. کودک شما ممکن است شکایت کند که زبان یا دهانش دچار خارش یا سوزش شده است، گوش او ممکن است خارش داشته باشد، یا ممکن است کهیر بزند یا در تنفس مشکل داشته باشد.

حساسیت غذایی در نوزادان به شکل می باشد؟

در برخی موارد، علائم آلرژی غذایی مانند اگزما یا مشکلات دستگاه گوارش مانند استفراغ یا اسهال، ممکن است مزمن یا مداوم باشند. (اگزما از نوع خشک و تکه های زبر پوستی است که در چهره، بازو، تنه یا پاهای کودک نشان داده می شود).

بچه ها می توانند به یک غذا حساسیت داشته باشند و آن را بدون هیچ مشکلی بخوردند. مثلاً ممکن است یک کودک تمایل به آلرژی به تخم مرغ داشته باشد، و آن را بدون اینکه واکنش نشان دهد بخورد – اما در نهایت علائم آن را نشان خواهند داد.

در نظر داشته باشید که ممکن است فرزند شما در معرض حساسیت به مواد غذایی ترکیبی باشد، مثلا ترکیب تخم مرغ، شیر یا فندق در یک کلوچه.

یک نوع خاص از آلرژی غذایی وجود دارد که بیشتر به نوزادان مربوط می شود. این سندرم انتروکولیت ناشی از پروتئین غذا (FPIES) نامیده می شود و منجر به واکنش های گوارشی مانند استفراغ فراوان و اسهال و کم آبی بدن می شود. که این غیر معمول است، اما می تواند بسیار جدی باشد.

علائم شدید FPIES معمولاً حدود دو تا سه ساعت پس از غذا خوردن خود را نشان می دهد، هر چند گاهی نوزادانی که به طور مرتب غذا می خورند (به عنوان مثال در شیر مادر و یا شیر خشک) معمولاً علائم فزاینده ای را تجربه کنند.

شیر گاو یا شیر سویا و پروتئین در شیر مادر شایع ترین عوامل FPIES در اولین ماههای زندگی است. هنگامی که کودک شروع به خوردن غذای جامد می کند، مانند برنج و جو نیز از شایع ترین عوامل هستند.

FPIES برای تشخیص دشوار است (هیچ آزمون استاندارد آلرژی برای آن وجود ندارد). بیشتر نوزادان با FPIES  در دوران کودکی بهبود می یابند.

چه غذا هایی می تواند کودک من را مبتلا به آلرژی کند؟

ممکن است کودک شما به هر غذا آلرژی داشته باشد، اما این هشت گروه غذایی مسئول ۹۰ درصد آلرژی های غذایی هستند: تخم مرغ، شیر، بادام زمینی، گندم، سویا، آجیل، ماهی (مانند ماهی تن، ماهی قزل آلا، و سالمون) و صدف (مانند میگو و خرچنگ).

آجیل و حساسیت غذایی

اگر من فکر می کنم که کودک من یک واکنش آلرژیک به مواد غذایی دارد چه باید بکنم؟

اگر فرزند شما به نظر می رسد دچار مشکل تنفس، تورم چهره یا لب ها یا تهوع و استفراغ شدید یا اسهال پس از خوردن غذا باشد، به پزشک مراجعه کنید.

واکنش های شدید آلرژیک را باید جدی گرفت. زیرا راه هوایی کودک شما می تواند در عرض چند دقیقه بسته شود، بنابراین شما نیاز به کمک فوری دارید.

اگر فرزندتان در طول دو ساعت به طور مداوم علائم  خاصی داشت یا در غذا خوردن دچار مشکل شدند، با دکتر خود تماس بگیرید. شما ممکن است به آزمایشگاه آلرژیست اطفال مراجعه کنید. یک متخصص آلرژی باید بتواند به شما بگوید که کدام غذا یا غذاها باعث مشکل می شوند یا اینکه آیا علائم بخشی از واکنش مربوط به ایمنی (نشان دهنده حساسیت) است یا نشان می دهد که کودک شما قادر به هضم مواد غذایی (نشان دهنده عدم تحمل غذا) نیست.

هنگامی که فرزند شما یک واکنش آلرژیک به یک غذا داشته است، این اتفاق ممکن است در دفعات بعد نیز رخ دهد، حتی اگر اولین واکنش خفیف باشد، همچنین امکان دارد بعداً شدیدتر حساسیت ظاهر شود. دکتر می تواند برنامه ای برای برای فرزند شما فراهم کند، که شامل دستورالعمل هایی درباره نحوه مدیریت یک واکنش آلرژیک باشد.

پزشک ممکن است توصیه کند شما یک اپی نفرین خودکار انژکتور را حمل کنید که یک اورژانس از اپینفرین را فراهم می کند. این دستگاه ها به طور خودکار دوز مناسبی از نفرین را برای متوقف کردن واکنش های آلرژیک مدیریت می کنند.
یک کودک بزرگتر می تواند با خود انژکتور انفین را حمل کنند. با پزشک کودک خود در مورد این که آیا برای کودک شما توصیه می شود یا خیر، مشورت کنید.

برای اینکه آلرژی را شناسایی کنید. اطمینان حاصل کنید که هر کسی که از فرزند شما مراقبت می کند (پرستاران، بستگان،  معلمان) در مورد حساسیت و غذاهای غیر مجاز آگاهی داشته باشند.

حساسیت غذایی

آیا آلرژی ارثی است؟

کودک شما ممکن بصورت ارثی گرایش به آلرژی داشته باشد، اما لزوما حساسیت خاصی ندارد.

به عنوان مثال، اگر شما دارای تب یونجه، آلرژی های حیوان خانگی یا آلرژی غذایی هستید، کودک شما ۵۰ درصد احتمال ابتلا به نوعی حساسیت را دارد. این احتمال در صورتی که هر دو والد آلرژی داشته باشند به ۷۵ درصد می رسد.

آلرژی غذایی در هر سنی ممکن است شروع شود. کودک مبتلا به آلرژی غذایی دو تا چهار برابر احتمال ابتلا به سایر شرایط مرتبط با آن، مانند درماتیت و آسم، نسبت به کودکان که آلرژی ندارند، در آنها بیشتر است.

تفاوت عدم تحمل غذایی با آلرژی غذایی چیست؟

واکنش به مواد غذایی در حدود ۲۰ درصد از جمعیت ایالات متحده گزارش شده است، اما اکثر این واکنش ها در به طور طبیعی آلرژی نیستند. شایع ترین نوع واکنش های نامطلوب غذایی عدم تحمل غذایی است.

عدم تحمل غذایی سیستم ایمنی بدن را تحریک نمی‌کند. اگر فرزند شما عدم تحمل غذایی داشته باشد، ممکن است به این معنی باشد که او در هضم یک غذای خاص مشکل دارد. ممکن است که هر بار فرزند شما غذا می خورد یا می نوشد، متوجه شوید او با علائم گوارشی مانند گاز، التهاب و یا اسهال روبرو می شود.

شایعترین آن عدم تحمل لاکتوز است. افرادی که لاکتوز را تحمل نمی کنند، آنزیم هایی که برای هضم شکر در شیر گاو و دیگر محصولات لبنی ضروری هستند، در گوارش آنها وجود ندارد.

در صورت مشاهده علائم آلرژی غذایی چه باید بکنم؟

با دکتر خود صحبت کنید. پزشک ممکن است یک دفتر یادداشت غذایی را برای شناسایی علت به شما پیشنهاد دهد یا، اگر کودک شما هنوز یک نوزاد و از طریق بطری تغذیه می شود، تغییری در فرمول تغذیه نوزاد ارائه دهد، و ممکن است شما را به یک متخصص آلرژیست یا متخصص گوارش ارجاع دهد.

یک متخصص آلرژیک سؤالات مفصلی در مورد علائم کودک شما خواهد پرسید. برای تشخیص اینکه آیا علائم، ناشی از واکنش ایمنی ایجاد شده است، یک آزمایش آلرژی پوستی یا یک آزمایش خون انجام می شود.

در آزمایش آلرژی پوست نشان داده می شود چه چیز باعث علائمی روی پوست می شود. یا در آزمایش خون نشان می دهد که کودک شما دارای آنتی بادی IgE به مواد غذایی است، در این آزمایشات احتمال دارد او به آن غذای خاص آلرژی داشته باشد. چنانچه تست ها منفی باشند، علائم کودک شما به علت آلرژی غذایی کم می شود، اگر چه ممکن است ناشی از عدم تحمل غذایی باشد.

در آن موقع ممکن است نیاز پیدا کنید که به یک متخصص گوارش مراجعه کنید تا علت عدم تحمل را مشخص کند یا سایر توضیحات مربوط به علائم کودک شما را بررسی کنید.
حساسیت غذایی

آیا آلرژی غذایی می تواند درمان شود؟

اسکات سیچر، پزشک کودکان و متخصص آلرژی و ایمونولوژی در دانشکده پزشکی ایکانی در شهر نیویورک می گوید، تعدادی از روش های امیدوار کننده در حال مطالعه می باشد و درمان های بهتر در چند سال آینده در دسترس خواهد بود.

با این حال، در حال حاضر، هیچ داروهایی وجود ندارد که از واکنش های آلرژیک به مواد غذایی جلوگیری کنند و داروهایی آلرژی که برای تب یونجه استفاده می شوند نمی توان برای آلرژی های غذایی استفاده نمود. کلید جلوگیری از واکنش های آلرژیک به مواد غذایی اجتناب از خورن مواد غذایی آلرژی زا می باشد.

شما باید برچسب های مواد غذایی را مطالعه کنید، و بدانید که از چه ترکیب غذایی باید اجتناب کنید. و یا از ترکیبات موجود در غذا، از رستوران و یا از دوستانی که در منزل آنها غذا میل میکنید سوال کنید.

تولید کنندگان مواد غذایی طبق قانون ملزم هستند تا آلرژن های غذایی را بر روی برچسب های محصول فهرست کنند: تخم مرغ، شیر، گندم، سویا، بادام زمینی، آجیل، ماهی و خرمالو، ماهی و صدف باید به طور خاص نامگذاری شوند.

همه آلرژن ها باید به زبان ساده ذکر شوند. به عنوان مثال، برچسب باید به جای “آلبومین” یا “تخم مرغ” در پرانتز بعد از “آلبومین” “تخم مرغ” باشد. اگر در مورد مواد تشکیل دهنده محصول مطمئن نیستید، با تولید کننده تماس بگیرید.

اگر فرزند شما از خوردن بسیاری از مواد غذایی جلوگیری می کند، با متخصص تغذیه صحبت کنید تا مطمئن شوید مواد مغذی موجود در رژیم غذایی او مناسب هستند.

پروتئین هایی که باعث آلرژی زا هستند در شیر مادر نیز وارد می شوند. بنابراین اگر غذای آلرژی زا مصرف، شما ممکن است مجبور باشید آن غذا را کنار بگذارید.

اگر فرزند شما مبتلا به آلرژی غذایی شده است، و می خواهید همه چیزهایی را که باید در مورد آن بدانید را یاد بگیرید باید به یاد داشته باشید که دقیقاً از چه غذاهایی اجتناب کند، و چگونگی خواندن برچسب ها و نحوه تشخیص علائم اولیه واکنش آلرژیک را یاد بگیرید.

تهیه و ترجمه: مجله تندرستی گیاه سلامتی

منبع: babycenter

برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
بستن