روغن ها

منابع چهارگانه چربی‌ها

نگاهی به تفاوت اسیدهای چرب موجود در مواد غذایی

روغن‌ ها گروه بزرگی از خوراکی ‌ها هستند که مصرف مقادیر محدود و البته از انواع مفیدشان در تمام رژیم ‌های غذایی توصیه می ‌شود.

 

روغن‌ های مفید، آن هایی هستند که منشأ حیوانی ندارند و غیراشباع قلمداد می ‌شوند.

 

به طور کلی، چربی ‌ها را به دو دسته اشباع و غیراشباع تقسیم می ‌کنند که گروه دوم، خود، دارای دو عضو تک‌ غیراشباع و چند غیراشباع است که دریافت هر کدام می ‌تواند فوایدی برای مصرف ‌کننده در پی داشته باشد.

 

علاوه بر انواع یاد شده، اسیدهای چربی از نوع ترانس هم وجود دارند که باید تا آن جایی که می‌ شود دریافت‌ شان را به حداقل رساند.

اسیدهای چرب تک غیر اشباع/ عالی

این اسیدهای چرب، کلسترول و تری ‌گلیسرید خون را کم کرده و HDL (چربی خوب) را بالا می‌ برند. بنابراین احتمال بروز بیماری ‌های قلبی با دریافت آن ها کمتر می ‌شود.

منابـع

زیتون

روغن زیتون

کره بادام زمینی

آووکادو

اسیدهای چرب چند غیر اشباع/ خوب

این اسیدهای چرب به رشد طبیعی کودکان کمک کرده و برای داشتن پوستی سالم، ضروری هستند و در ساخت ترکیباتی به نام ایکوزانوئیدها که در اعمالی مانند تنظیم فشار خون، پاسخ‌ های ایمنی و انتقال تحریکات عصبی دخیل‌ هستند، شرکت می‌ کنند.

منابـع

روغن ذرت

کنجد

روغن آفتابگردان

ماهی قزل‌آلا و شاه‌ ماهی

گردو

اسیدهای چرب اشباع/ نسبتا خوب

زیاده ‌روی در دریافت این گروه، چربی خون را بالا می ‌برد؛ یعنی موجب افزایش LDL (چربی بد) شده اما تأثیری بر HDL (چربی خوب) نمی ‌گذارد و به این ترتیب احتمال ابتلا به بیماری‌ های قلبی را می افزایند.

در ضمن، میزان رادیکال ‌های آزاد را در بدن بالا برده و سرطان ‌زا خواهند بود.

یادتان باشد که چربی خون، خود، عاملی خواهد بود برای افزایش قند خون و بنابراین دیابتی ‌ها نباید این دسته از اسیدهای چرب را مصرف کنند.

منابـع

شیر پُرچرب

خامه

پنیر

گوشت قرمز

کره

اسیدهای چرب ترانس/ بد

این اسیدهای چرب علاوه بر سرطان ‌زا بودن، موجب افزایش LDL (چربی بد) می ‌شوند و HDL (چربی خوب) را نیز کم می‌ کنند. به این ترتیب، بیش از اسیدهای چرب اشباع، احتمال بروز بیماری‌ های قلبی را بالا می ‌برند.

منابـع

سیب ‌زمینی سرخ ‌کرده

بیسکوییت و انواع شیرینی‌

چیپس

انواع فست‌ فود

منبع: tebyan.net

برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
بستن