غذای ایرانی و محلی

طرز تهیه قیمه نثار

قیمه نثار

یکی از غذاهای ایرانی که طرفدارهای بسیاری دارد، قیمه نثار است. قیمه نثار از غذاهای خوشمزه و سنتی شهر قزوین است. این غذا در مراسم ها و آیین های مختلف و همچنین در مراسم جشن و عروسی مورد استفاده قرار می گیرد. برای پخت این غذا در شهر قزوین از ادویه مخصوص قیمه نثار استفاده می کنند. برای سرو این قیمه در کنار آن معمولا از سبزی خوردن، سالاد و دوغ استفاده می کنند. در ادامه با گیاه سلامتی همراه باشید تا با طرز تهیه قیمه نثار آشنا شوید.

ادویه مخصوص قیمه نثار چیست؟

ادویه مخصوص قیمه نثار یک ادویه پلویی است که میتوان آن را برای تهیه سایر پلوها مانند عدس پلو نیز استفاده کنید. بعد از اینکه همه مواد را آسیاب کردید ، همه مواد را با هم ترکیب کنید و آنها را در یک ماهیتابه حدود یک دقیقه بر روی شعله ملایم تفت دهید و وقتی که مواد سرد شدند، آتها را در یک شیشه بریزید و درب آترا محکم ببندید. این نکته را باید در نظر داشته باشید که ادویه را باید در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

پودر دارچین۱ قاشق غذاخوری
هل سبز20 عدد
پودر گل سرخ۴ قاشق غذاخوری
جوز هندینصف یک عدد
میخک2 عدد
پودر زنجبیل1 قاشق غذا خوری
زیره سیاه ۱ قاشق غذاخوری

مواد مورد نیاز:

برنج۵ پیمانه
گوشت خورش۵۰۰ گرم
خلال پوست پرتقالیک دوم پیمانه
خلال پوست نارنجیک دوم پیمانه
خلال بادامیک چهارم پیمانه
خلال پستهیک چهارم پیمانه
زعفران دم کردهیک چهارم پیمانه
زرشکیک چهارم پیمانه
گلابیک قاشق چایخوری
دارچینیک قاشق چایخوری
کره۵۰ گرم
هلیک قاشق چایخوری
شکر۱ قاشق سوپخوری
رب گوجه فرنگی۲ قاشق سوپخوری

 

همچنین مطالعه کنید: دستور تهیه خورش بوقلمون

دستور تهیه:

قدم اول: بعد از پختن برنج، پیاز را بحالت ریز خرد نمایید و سپس تفت دهید. بعد گوشتی که خرد شده را اضافه نمایید و آنرا تفت دهید. بعد زردچوبه و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید. سپس مقداری آب درون قابلمه بریزید. گوشت ها باید بر روی حرارت باشد تا بطور کامل پخته شود.

قدم دوم: در آخر پخت زعفران، دارچین، نمک، گلاب، هل و آبلیمو را اضافه نمایید.

قدم سوم: داخل یک ماهیتابه کوچک کمی کره را ذوب نمایید و سپس خلال پوست پرتقال که شیرین شده و خلال پوست نارنج شیرین شده، زعفران دم کرده، گلاب ، شکر و خلال بادام را در آن کمی تفت دهید. مواد را از روی حرارت بردارید و بعد خلال پسته را به آن اضافه تمایید.

قدم چهارم: مقداری از برنج پخته شده را با زعفرانی که دم کرده اید را مخلوط کنید و همه مواد که در بالا آماده کرده اید را به آن اضافه نمایید. اکنون قیمه نثار آماده است. و حالا میتوانید آن را در یک ظرفی مناسب و زیبا سرو کنید.

برچسب ها

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن