غذای ایرانی و محلی

طرز تهیه قیمه نثار

قیمه نثار

قیمه نثار یکی از غذاهای پرطرفدار سنتی ایرانی است. قیمه نثار از غذاهای سنتی قزوین است که مراسم ها، آیین ها و مراسم عروسی استفاده می شود. در قزوین برای تهیه قیمه نثار از ادویه مخصوص قیمه نثار استفاده می شود. این قیمه را معمولا با سبزی خوردن، سالاد و دوغ مصرف می کنند. در ادامه با طرز تهیه قیمه نثار آشنا خواهید شد.

مواد لازم:

  • برنج
  • گوشت خورش
  • خلال پوست پرتقال
  • خلال پوست نارنج
  • خلال بادام
  • خلال پسته
  • زعفران دم کرده
  • زرشک
  • گلاب
  • دارچین
  • کره
  • هل
  • شکر
  • رب گوجه فرنگی
  • ۵ پیمانه
  • ۵۰۰ گرم
  • یک دوم پیمانه
  • یک دوم پیمانه
  • یک چهارم پیمانه
  • یک چهارم پیمانه
  • یک چهارم پیمانه
  • یک چهارم پیمانه
  • یک قاشق چایخوری
  • یک قاشق چایخوری
  • ۵۰ گرم
  • یک قاشق چایخوری
  • ۱ قاشق سوپخوری
  • ۲ قاشق سوپخوری

طرز تهیه:

گام اول: پس از پخت برنج، پیاز را بصورت ریز خرد کنید و تفت دهید. سپس گوشت خرد شده را اضافه کرده و تفت دهید. پس از اضافه کردن زردچوبه و رب گوجه فرنگی و تفت دادن آنها، مقداری آب داخل قابلمه بریزید. گوشت باید روی حرارت بماند تا کاملا پخته شود.
گام دوم: در اواخر پخت، نمک، دارچین، زعفران، هل، گلاب و آبلیمو را نیز اضافه نمایید.
گام سوم: در یک تابه کوچک مقداری کره را ذوب کنید و خلال پوست پرتقال شیرین شده، خلال پوست نارنج شیرین شده، خلال بادام، زعفران دم کرده، گلاب و شکر را در آن کمی تفت دهید. مواد را از روی حرارت بردارید و سپس خلال پسته را اضافه کنید.
گام چهارم: مقداری از برنج پخته را با زعفران دم کرده مخلوط کنید و کلیه مواد بالا را به آن اضافه نمایید. قیمه نثار آماده است. آن را در ظرفی مناسب و زیبا سرو نمایید.

منبع: رنگین سفره

برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن