

دستور تهیه چای نعناع
روش تهیه کردن چای نعناع
چای نعناع یک نوشیدنی آرامشبخش بوده که مناسب رفع نارحتی معده است. میتوان آن را به عنوان یک نوشیدنی گرم زمستانی و یا به عنوان یک نوشیدنی سرد تابستانی به منظور تقویت و رفع خستگی تهیه کنید. همچنین میتوان آن را به سادگی با آب داغ و نعناع درست کرد یا به صورت پیچیده و تفننی. آماده سازی آن ۵ دقیقه، پخت آن ۵ الی ۱۰ دقیقه و در کل حدود ۱۰ الی ۱۵ دقیقه زمان میبرد.
مواد لازم چای نعناع
برگ نعناع ۵ الی ۱۰ برگ
آب ۲ فنجان (معادل ۴۷۳ میلیلیتر)
لیمو اختیاری
شکر یا شیرینکننده بر حسب سلیقه اختیاری
طرز تهیه چای نعناع
ابتدا آب را با قرار دادن کتری روی شعله و یا قابلمه روی گاز یا در مایکروویو و هر طریق دیگری که میخواهید بجوشانید. همچنین بهتر است که برای صرفه جوی در مصرف آب و برق، گاز، زمان و پول، تنها به اندازه مورد نیاز آب بجوشانید.
سپس برگهای نعناع را بشویید تا از ویروس، خاک روی برگ ها و هر لکه رسوب شده پاک شود. بعد از آن برگها را خرد کرده تا یک چاشنی قوی به چای خود زده و به خروج مواد معطر آن کمک کنید. همچنین در نظر داشته باشید که انواع نعناع تند، نعناع فلفلی و نعناع شکلاتی موجود است که میتوانید از هر کدام از آنها هم استفاده کنید.
سپس برگهای شسته شده و خرد کرده را داخل قوری بریزید و آبجوش را هم به آن اضافه کنید.
چای نعناع حداقل باید به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه دم بکشد. البته میتوانید مدت دمکشیدن آن را طولانیتر کرده تا چای قویتری داشته باشید. بعد از دم کشیدن میتوانید تفاله نعناع را از قوری خالی کرده یا بگذارید داخل آن باقی بماند تا چای قویتری داشته باشید.
اگر از فلاسک یا چایساز و مانند آنها استفاده می کنید، بعد از رسیدن چای به قوت مورد نظرتان، پیستون (یا دریچه) را به پایین فشار دهید.
بعد از اینکه چای دم کشید، میتوانید به آن عسل یا شیرینکننده دیگری اضافه کرده یا یک لیمو در آن بریزید. حالا میتوانید چای را سرو کنید.
مواد لازم آیستی نعناع
نعناع تازه ۱۰ شاخه کوچک
آب ۸ تا ۱۰ فنجان (معادل ۱٫۹ تا ۲٫۴ لیتر)
شکر (سلیقهای) ۲٫۱ فنجان (معادل ۱۱۳ الی ۲۲۷) گرم
آب لیمو تازه یک عدد (آب یک عدد لیمو)
خیار خرد شده اختیاری
ظرز تهیه آیستی نعناع
ابتدا با روشی که در مرحله قبل توضیح داده شد، چای نعناع داغ خود را به اندازهای که میخواهید درست کنید. به طور خلاصه باید برگهای نعناع را در کاسهای نسوز و یا قوری ریخته، آبجوش به آن اضافه کرده و صبر کنید که دم بکشد. همچنین برای یک بار سرو کردن، از همان نسبت و متد آب نعناع استفاده کنید که برای یک چای داغ نعناع داشتید.
هنگامی که چای خود را دم کردید و آماده شد، آب لیمو را به طوری که هستهای در داخل ظرف نیفتد به آن اضافه کنید. همچنین میتوانید برای شیرین شدن چاع خود از شیرین کننده دلخواهتان استفاده کند، مانند شکر. البته آن را خوب هم بزنید تا شکر کاملاً حل شود.
حالا باید صبر کنید تا چای سرد شده و به دمای اتاق برسد. سپس آن را از صافی گذرانده تا برگهای نعناع مصرف شده جدا شود. آن وقت آن را داخل یخچال بگذارید تا خنک شود.
بعد از خنک شدن، لیوانی پر یخ برداشته، خیار را نازکنازک ببرید و در هر لیوان چند تکه خیار بیندازید. حالا وقت سرو کردن چای است.
مواد لازم چای نعناع مراکش
سست برگ چای سبز ۱ قشق غذاخوری (۱۵ گرم)
آب ۵ فنجان (۱٫۲ لیتر)
شکر ۳ الی ۴ قاشق غذاخوری (۳۹ الی ۵۲ گرم)
نعناع تازه ۵ الی ۱۰ شاخه کوچک
طرز تهیه چای نعناع مراکش
ابتدا باید برگهای چای سبز را بشویید. برای این منظور چای سبز را داخل قوری رخته، یک فنجان آبجوش به آن اضافه کنید. سپس قوری را تکان بدهید تا برگهای چای شسته شده و قورت گرم شود. حالا آب را بیرون بریزید تا برگهای سبز در داخل قوری بمانند.
در این مرحله چهار فنجان آب جوشیده را به مواد داخل قوری اضافه کنید و صبر کنید تا چای به مدت ۲ دقیقه دم بکشد.
حالا میتوانید شکر و نعناع هم به آن اضافه کنید و بگذارید چهار دقیقه دیگر هم دم بکشد و یا همین حالا آن را سرو کنید و لذت ببرید.
چگونه از نعناع تازه نگهداری کنیم؟
این کار ۲ روش دارد. یکی اینکه نعناع را خشک کنید. دیگر اینکه برگهای نعناع را درون جا یخی و قالب یخ، فریز کنید.
دمنوش نعناع
هنگامی که از نعناع استفاده میکنید، میتواند باقیمانده آن را به صورت هر دو برگ درون یک مخزن کوچک قالب یخ ریخته، به آن آب اضافه کنید و در فریزر بگذارید تا یخ بزند. سپس قالبهای کوچک را داخل یک کیسه پلاستیکی در فریزر نگهداری کنید.
هنگامی که خواستید مجدداً از نعناع استفاده کنید، قالبهای یخ را به اندازهای که برای مصرف نیاز دارید برداشته و بگذارید تا آب شود. بعد از آب شدن یخ، نعناع را خشک کنید و استفاده کنید.
عرق نعناع
از نعناع خشک میتوانید در تهیه چای بهره گرفته یا حتی برای استفادع مجدد و برای یکبار سرو در قهوهساز مصرف کنید. برای این منظور باید شاخههای کوچک و تازه نعناع را برداشته و دو تا دو تا با بندهای کشدار و به صورت گشاد به هم ببندید. سپس آنها را در یک جای خشک و گرم آویزان کرده تا شکننده و خشک شوند. به دلیل رطوبت زیاد نعناع ممکن است که خشک شدن آن از چند روز تا ۲ هفته (بسته به مکانی که آن را برای خشک شدن میگذارید) طول بکشد. بنابراین بهتر است مکان مورد استفاده برای خشک کردن نعناع گرمتر و خشکتر باشد تا برگهای نعناع زودتر خشک شوند.
برگهای نعناع را پس از خشک شدن درون کیسه یا بین کاغذ مومدار بگذارید و خشک کنید. سپس آنها را در شیشه ادویه ذخیره و نگهداری کنید.
منبع: drsalamatx.com / beytoote.com