خوراک و خورش

دستور تهیه لپه قرمه غذای مخصوص دامغانی‌ها

دستور تهیه لپه قرمه غذای مخصوص دامغانی‌ها

 

لپه قرمه، غذای مخصوص دامغان 

لپه قرمه یا همان قرمه سبزی دامغانی از غذاهای بسیار معروف و دلپذیر شهرستان دامغان است.این غذا در واقع قرمه سبزی است که به جای لوبیا لپه،و به جای گوشت ،مرغ دارد!

مواد اولیه برای تهیه لپه قرمه :

مرغ (سینه) : ۴۰۰ گرم
سبزی (قرمه و سرخ شده) : ۲۰۰ گرم
پیاز : ۱ عدد
لپه : نصف پیمانه
غوره : نصف پیمانه
آبغوره : نصف پیمانه
نمک : به میزان لازم
فلفل : به میزان لازم
زردچوبه : به میزان لازم
روغن : به میزان لازم

 

طرز تهیه لپه قرمه :

ابتدا لپه ها را با مقداری نمک آب پز می کنیم .
در ظرفی مناسب پیاز را به صورت خلالی خرد کرده و در کمی روغن تفت می دهیم تا نیمه سرخ شود.
سپس سینه مرغ را خرد کرده و به آن افزوده و تفت می‌دهیم تا تغییر رنگ دهد.
زردچوبه و فلفل را نیز اضافه کرده و پس از آن سبزی قورمه سرخ شده و مقدار مناسبی آب به مواد می‌افزاییم.
وقتی گوشت مرغ پخته شد، لپه پخته شده را اضافه کرده و نیم ساعت آخر پخت خورش، غوره و آبغوره را به همراه نمک به آن اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم تا خورش کاملا جا افتاده و آماده شود.

نکات مهم برای تهیه لپه قرمه :

۱ – حتما لپه را از شب قبل خیس کنید و آب آن را ۳ مرتبه عوض کنید و اگر فراموش کردید آن را بجوشانید و آبش را خالی کنید.
۲ – میتوانید به جای مرغ از گوشت هم استفاده کنید.
۳ – بهتر است به همراه پیاز داغ یک قاشق رب گوجه فرنگی هم سرخ کنید تا غذایتان خوشرنگ تر شود.

 

 

منبع : seemorgh.com / sooran.com

 

 

برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن