سوپ و آشغذای ایرانی و محلی

دستور تهیه آش شولی

طرز تهیه آش شولی

طرز تهیه آش شولی , آش شولی یکی از اصیل ترین غذاهای ایرانی در یزد میباشد که سابقه زیادی در آشپزی اصیل
یزدی دارد. برای این ساعت از سایت آشپزی طرز تهیه ی آش شولی یزد به خدمت حضورتان تقدیم میگردد.
عدس دارای مواد مغذی، الیاف گیاهی، کربوهیدرات پیچیده و اسیدفولیک است.
همچنین سرشار از مواد غذایی مفید به ویژه پروتئین و اسیدآمینه های مختلف و غنی می باشد. کم کالری و کم چربی
بوده و کلسترول ندارد. در ضمن عدس منبع خوبی از آهن و برای خانم هایی که کم خونی ناشی از فقر آهن
دارند مناسب می باشد.طرز تهیه آش شولی
پیاز قرمز می‌تواند به حفظ کلسترول خوب کمک و از ابتلا به بیماری‌های قلبی پیشگیری کند. تأثیر ویژه‌ای بر
کاهش پیشرفت سرطان کبد دارند و از رشد سلول‌های سرطانی پیشگیری می‌کنند.

 

عادت به خوردن پیاز به تأمین نیاز بدن به اسیدفولیک کمک می‌کند. پیاز استخوان‌ساز است.
پیاز یکی از منابع خوب منگنز به شمار می‌رود و این ماده معدنی مانند یک ضددرد عمل می‌کند.
پیاز ضد فشارخون است.

تمام برگ های سبز تره به دلیل داشتن مواد گوگردی، ضد عفونی کننده قوی بوده و موجب تقویت
دستگاه ریوی می شوند.
این مواد از طریق خون وارد ریه ها شده و عفونت های مجاری تنفس و ورم گلو را التیام می بخشد و از لحاظ مدر بودن
در درجه اول قرار دارد.

دستور تهیه آش شولی

ادامه خواص مواد آش

جعفری قدرت ایمنی بدن را بالا می برد و بوی نامطبوع دهان را از بین می برد. اسفناج مدر، ملین، زود هضم
و دفع کننده صفرا بوده، جهت رفع التهاب و تشنگی تب های گرم، بیماری های ریه مفید است.
مصرف زیاد آن برای سرد مزاجان و افراد دارای سردرد و بیماری های طحال مضر است.
در مورد بیمارانی که مبتلا به استفراغ شدید هستند و هیچ غذایی حتی آب را نمی توانند در معده خود
نگاهدارند بهترین درمان شوید است.
در مورد درد شدید و ورم معده از دم کرده شویداستفاده میشود چون که اثر تسکین فوری دارد.
ضدتشنج ، ‌ضد درد ، نفخ شکم ، ادرار آور و برای تقویت معده بکار می رود.
استفاده از سرکه در کنار وعده‌های غذایی باعث رقیق شدن خون شده و به تجزیه چربی‌ها و دفع سموم کمک کرده
و سبب کاهش چربی و کلسترول بد خون می‌شود.

 

چغندر بعلت داشتن ارسنیک و روبیدم از بیماری جذام جلوگیری کرده و همچنین بخاطر داشتن فسفر غذای خوبی
برای تقویت مغز بوده و موجب تقویت حافظه و اعصاب می شود. طرز تهیه آش شولی
اشتها آور ، مدر ، دافع اسید اوریک ، مقوی ، ملین ، آرام بخش و تصفیه کننده خون نیزمی باشد.
مصرف برگ چغندر در رفع بیماری التهاب کبد ی نقش مفیدی داشته و خون را نیز قلیایی می کند.
عدس، اسفناج، سرکه سرد هستند ولی پیاز، تره،جعفری، شوید، نعناع خشک و چغندر طبیعتی گرم دارند.

مواد لازم

۲۰۰ گرم جعفری
۲۰۰ گرم اسفناج
۲۰۰ گرم شوید
۲۰۰ گرم تره
۱/۲ لیوان عدس
۱/۲ لیوان آرد گندم
۱ عدد پیاز
۳ قاشق غذاخوری روغن
به میزان لازم سرکه
۲ عدد چغندر
۱ قاشق غذاخوری نعناع خشک
۱ قاشق چای خوری نمک
۲ قاشق چای خوری زردچوبه
۱ قاشق چای خوری فلفل

 

طرز تهیه

سبزی ها را خوب بشویید و بعد همانند آش های دیگر آنها را خرد کنید و به همراه عدس، زردچوبه،نمک، چغندرها
به صورت دلخواه نگینی یا رنده شده و مقداری آب بگذارید بپزد.

وقتی مواد خوب پخته شدند، آرد را در ۲ لیوان آب حل کنید و داخل آش بریزید ولی باید مدام هم بزنید تا به جوش بیاید.

پیاز ها را نگینی خرد کرده و تفت دهید همراه با کمی زردچوبه وقتی طلایی شد کمی نعناع خشک به آن اضافه کنید.
و در آش بریزید.
چند جوش که خورد ترشی و فلفل را بیفزایید و پنج دقیقه بعد شعله را خاموش کنید.
غذای لذیذ شما آماده سرو می باشد.

آشپزباشی ، یزد بانو / پرشین وی

برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن