سوپ و آش

دستور تهیه آش بی بی

دستور تهیه آش بی بی

مواد مورد نیاز

نخود: یک دوم پیمانه
لوبیا چیتی: یک دوم پیمانه
عدس (خیس شده): یک دوم پیمانه
باقالی: ۱ پیمانه
سبزی آش (خردشده): ۲۰۰ گرم
بادنجان (حلقه ای شده): ۳ عدد
پیاز (نگینی خردشده): ۲ عدد
گوجه فرنگی (نگینی خردشده): ۳ عدد
رب گوجه فرنگی: ۲ ق س
اُماج: ۱ پیمانه
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
روغن مایع: به میزان لازم

روش پخت

۱- نخود و لوبیا (از روز قبل هرکدام جداگانه خیس و در این مدت چند بار آب آن ها عوض شده) را داخل قابلمه ای با مقداری آب روی حرارت بگذارید تا نیم پز شود، سپس عدس و باقالی را به آن اضافه کنید.

۲- بادنجان را داخل صافی گذاشته و روی آن نمک بپاشید تا تلخی آن گرفته شود. سپس آن را شسته، خشک کرده و داخل روغن سرخ کنید.

۳- داخل تابه ای مقداری روغن گرم کرده، سپس پیاز را همراه با زردچوبه، نمک و فلفل درون آن ریخته و تفت دهید. بعد پیاز را از تابه خارج کرده و رب گوجه فرنگی را درون آن تفت داده تا بوی خامی رب گرفته شود. سپس از روی حرارت بردارید.

۴- گوجه فرنگی، رب گوجه فرنگی، سبزی آش، (به میزان مساوی مخلوطی از جعفری، تره، گشنیز و اسفناج) و بادنجان سرخ شده را به مخلوط نخود و لوبیا افزوده و بگذارید تا بپزد.

۵- در انتهای پخت ۱ پیمانه اُماج را به آش افزوده و هم بزنید تا به هم نچسبند، بعد حرارت را کم کرده و در ظرف را بگذارید تا جا بیفتد.

* برای تهیه اُماج

یک چهارم پیمانه روغن جامد، مقداری نمک، زردچوبه و فلفل را دورن یک دوم پیمانه آب ریخته و باهم مخلوط کنید. سپس در کف سینی ۱ پیمانه آرد ریخته و مخلوط روغن را روی آن بپاشید. بعد کف دست را روی آرد حرکت داده، دست هایتان را به هم بمالید و از خمیری که به دست تان چسبیده، خمیری ریز و نامنظمی درست کنید (به همین ترتیب ادامه دهید تا به اندازه ۱ پیمانه آماده شود) سپس کنار بگذارید تا خشک یا نیم خشک شود.

سر آشپز / پرشین وی

برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن