خواص میوه ها

خیار گلخانه‌ای یا بوته‌ای؟ کدام بهترند؟

خیار گلخانه‌ای یا بوته‌ای؟ کدام بهترند؟

 

 بهترین نوع خیار کدام است؟

اصلی‌ترین مشکل خیارهای گلخانه‌ای، سم‌های قوی است که در گلخانه به بوته‌های خیار زده می‌شود. در نتیجه تا زمانی که خیارهای مزرعه‌ای در بازار موجود است، از خرید خیارهای گلخانه‌ای خودداری کنید.

از نشانه‌های بارز تشخیص خیار مزرعه از انواع گلخانه‌ای، بذرهایی است که در گوشت میوه پراکنده است. اگر خیار گلخانه را از وسط نصف کنید، جای بذر را می‌بینید، اما خود بذر وجود ندارد. در خیارهای مزرعه بذر قابل مشاهده و زیر دندان احساس می‌شود.

خیارهای گلخانه‌ای ظاهری زیبا، کشیده، قلمی و پوست سبز پررنگ صاف دارند و بافت آنها ترد و آبکی است، اما برخلاف آب و رنگ وسوسه‌انگیزشان طعم دلچسبی ندارند و خیلی سریع پلاسیده می‌شوند .

خیارهای مزرعه قطور و کوتاه قد و ظاهری کج و کوله دارند و اغلب به رنگ سبز روشن‌اند، اما گوشتی و خوش عطر و طعم هستند و ماندگاری آنها زیادتر از خیارهای گلخانه‌ای است.

چون سموم مصرفی در خیارهای گلخانه‌ای می‌تواند وارد شیره گیاه و حتی گوشت آن شود، بهتر است از این نوع خیارها استفاده نکنید یا قبل از مصرف پوست بگیرید. با پوست کندن خیار، خطر ورود سم به بدن کاهش می‌یابد اما حذف نمی‌شود.

خیارهای سالادی پرآب و حجیم هستند و مصرف نوع مزرعه‌ای آن در انواع سالادها و رنده‌شده آن در شربت سکنجبین بهترین رفع‌کننده تشنگی و تامین‌کننده آب بدن است.

خیارهای شکسته، ترک‌دار، لهیده و خراشیده، محیط مساعدی برای تکثیر و تجمع میکروب‌ها هستند. از خرید خیارهای آسیب‌دیده اجتناب کنید و بدانید که چروکیدگی و زرد شدن خیار از علائم ماندگی آن است .

هنگام خرید خیار، انواعی را که رنگ سبز تیره و پوست درخشان و شفاف‌ دارند، انتخاب کنید.

مسمومیت ناشی از مصرف خیارهای گلخانه‌ای سمپاشی شده معمولا بلافاصله پس از خوردن اتفاق نمی‌افتد. این سم‌ به مرور زمان در بدن تجمع یافته و وقتی به دوز معینی رسید، فرد را به علائمی چون تهوع، سرگیجه و افزایش ضربان قلب دچار خواهد کرد.

خیارهای مزرعه در مقایسه با انواع گلخانه‌ای به دلیل تماس بیشتر با خاک، آلودگی زیادتری دارند، اما با شست‌وشوی مناسب، مشکلی برای مصرف‌کننده پیش نخواهد آمد.

خیارهای گلخانه و مزرعه از نظر میزان کالری و ارزش تغذیه‌ای تفاوتی با یکدیگر ندارند.

حداکثر زمان نگهداری خیار در یخچال یک هفته است، به شرطی که در قسمت پایینی یخچال و در شرایط خشک نگهداری شوند. نگهداری خیار در طبقات بالای یخچال منجر به کاهش ماندگاری میوه می‌شود.

 

منبع: seemorgh.com / jamejamonline.ir

برچسب ها

نوشته های مشابه

‫2 نظرها

  1. سلام محتوی مطالب در خصوص خیار گلخانه ای وخیار مزرعه اشتباه است ودلیل آن دانش کم در خصوص ماهیت سم وهم پرورش خیار و البته بیماریهای خیار میباشد که اظهار نظر کرده اند مطلب در مورد رنگ خیار که بستگی به واریته آن دارد وضمنا در صورت مصرف بیشتر کود ازته رنگ سبز تیره خواهد شد و این فاکتور سلامتی خیار رو نمیرساند برعکس با میزان بیشتر ازت پس از جذب در بدن تدریجا به شکل دی اتیل نیتروزامین تجمع شده وبافتهای بدن تحریک شده تومور ایجاد میشود در گلخانه در محیط بسته کنترل راحت تر هستش و غلظت سم بدلیل درجه حرارت محیط گلخانه نسبت به فضای بسیار کمتر استفاده میشه در غیر این صورت باعث سوزندگی گیاه میشه در خیار مزرعه بدلیل تماس اندام گیاه با خاک کلیه بیماریهای قارچی که همگی خاکزی هستش به بوته حمله میکنند در نتیجه کشاورز ناگزیر به سمپاشی هستش حشرات هم چون محیط باز هستش به بوته خسارت میزنند باز سمپاشی اما در گلخانه در صد این آفات و بیمار کمتر میباشد حالا سمها دو دسته اند نفوذی وتماسی که نفوذی قابل شستشو نیست با پوست کنی مشکل حل نمیشه که متاسفانه کلیه این سموم در زراعت باز کشاورز با اخلاق هر سه روز یه بار با غلظت بالا انجام میده در گلخانه عموما از سموم تماسی استفاده میشه و غلظت کمتر وبا فاصله زمانی بیشتر و خیلی مسایل دیگر حالا شما از کجا تشخیص دادی مزرعه رو سالمتر دیدی فقط یه نظر بدون دانش علوم کشاورزی وپزشکی میباشد قضاوت با خودت همان خیار مزرعه رو بخور ولی اشتباه میکنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن