خوراک و خورش

خورش خلال کرمانشاهی

طرز تهیه خورش خلال کرمانشاهی با مزاج گرم:

مواد لازم:

گوشت قرمز:          ۳۰۰ گرم
کره:                      ۱ قاشق غذاخوری
زرشک:                 ۱ لیوان
پیاز:                      ۱ عدد
رب گوجه فرنگی:     ۲ قاشق غذاخوری
گلاب:                    ۵ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده:      ۱ فنجان
خلال بادام درشت:   ۲۵۰ گرم
چوب دارچین:         ۱ تکه کوچک
نمک و زردچوبه:      به مقدار لازم

طرز تهیه :

پیاز را خرد کنید و به آن زردچوبه بزنید و در مقداری روغن تفت دهید تا نرم شود سپس گوشت خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.

پس از تغییر رنگ گوشت رب گوجه فرنگی را اضافه کنید، چند دقیقه تفت دهید سپس ۴ لیوان آب بریزید و در قابلمه را ببندید تا با حرارت ملایم گوشت بپزد.

خلال بادام را حدود ۱۰ دقیقه در آب گرم خیس دهید تا نرم شود سپس ۵ دقیقه داخل زعفران دم کرده خیس دهید (مقدار کمی زعفران را بسایید و در آب جوش حل کنید و ۱۵ دقیقه روی بخار آب قرار دهید تا دم بکشد و رنگ دهد).

وقتی آب خورش کم شد خلال بادام، زعفران و چوب دارچین را اضافه کنید« باید به اندازه یک بند انگشت روی خورش آب باشد»، حرارت را بسیار کم کنید و حدود ۳۰ دقیقه خورش را روی حرارت قرار دهید.

پس از این مدت زرشک، گلاب و کره را به خورش اضافه نمائید و ۳۰ دقیقه دیگر با حرارت کم و در باز اجازه دهید خورش کاملا جا بیفتد، پس از پایان پخت چوب دارچین را خارج کنید و نمک غذا را اندازه کنید سپس در ظرف بریزید و به‌همراه برنج سرو نمائید.

نکته:
دلیل استفاده از چوب دارچین بجای پودر دارچین به این علت است که رنگ خورش تیره نشود.
در صورت تمایل میتوانید چند عدد لیمو عمانی همراه با اضافه کردن خلال بادام اضافه کنید.

از خوردن خورش لذت ببرید.

مزاج خورش:

طبیعت معدل آن:

گوشت گوسفند: گرم و تر
خلال بادام: گرم و تر
لیمو عمانی: سرد و خشک
زعفران: گرم و تر
زرشک: سرد
دارچین: گرم و خشک
کره حیوانی: گرم و تر
گلاب: گرم و تر
پیاز: گرم و خشک
رب گوجه: سرد و خشک

منبع: سلمی طب

برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن