غذای ایرانی و محلی

خورش انار بیج

خورش انار بیج یک خورش خوشمزه گیلانی با مزاج گرم

طرز تهیه:

گردو:                                ۳۵۰ گرم مغز
سبزی:                              یک کیلو
گوشت چرخ کرده:                نیم کیلو
پیاز متوسط:                       ۱ عدد
رب انار ترش یا آب انار ترش:   به مقدار لازم
نمک و فلفل و زردچوبه:         به مقدار لازم

 

طرز تهیه:

ابتدا مغز گردو را خوب بسابید تا نرم شود. سبزی‌های لازم که شامل تره, جعفری, گشنیز و نعناع را ساطوری ریز نمایید و با روغن تفت دهید. پیاز را در گوشت چرخ کرده اضافه نمایید.

نمک و فلفل را اضافه کرده با هم مخلوط نمائید.

حالا با گوشت چرخ کرده گوسفندی کوفته‌های کوچک قلقلی به اندازه یک گردو درست کنید و کنار بگذارید.

سپس گردوی سائیده شده را با چهار لیوان آب و کمی زردچوبه بگذارید روی حرارت ملایم بپزد تا مثل فسنجان به روغن بیفتد، پس از پخت گردو، سبزی را که سرخ کرده‌اید اضافه نموده باز بگذارید تا بجوشد و سبزی‌ها پخته شود، بعد از پخت گردو و سبزی، کوفته ها را داخل خورش که در حال جوشیدن است بگذارید حرارت را زیاد کنید تا خورش از جوش نیفتد و کوفته‌ها باز نشود.

رب انار و یا آب انار ترش ( به میزان نصف لیوان ) را به خورش اضافه کنید و بگذارید روی حرارت ملایم بجوشد تا غلیظ شود.

غلظت خورش انار بیج باید مثل خورش فسنجان باشد و کم آب شود.

مزاج خورش:

طبیعت معدل آن: گرم
گردو: گرم و خشک
گوشت گوسفند: گرم و تر
انواع سبزی‌ها گرم هستند، غیر از خرفه و گشنیز.
پیاز: گرم و خشک
رب انار: سرد و خشک
نمک: گرم و خشک
فلفل: گرم و خشک اما از شدت گرمی سودازاست و به سمت سرد و خشکی می‌رود.
زردچوبه: گرم و خشک

منبع: سلمی طب

برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن