روغن ها

خواص پسته و روغن آن

با خواص پسته و روغن آن آشنا شوید

لینک دانلود اپلیکیشن گیاه سلامتی

 

روغن پسته روغنی است شفاف و زردرنگ که از عصاره مغز پسته به دست آمده و دارای خواص درمانی و غذایی است. این روغن حاوی این اسیدهای چرب است: اسید چرب امگا۳ (اسیدلینولنیک)، اسید چرب امگا ۶ (اسید لینولئیک)، اسید چرب امگا۹ (اسید اولئیک)، اسید پالمیتیک و اسید استثاریک.

می‌دانید که اسیدهای چرب امگا ۳ می‌توانند خطر بروز حمله قلبی را کاهش داده و همراه با اسیدهای چرب امگا ۶ به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و به تولید ایکوزانوییدها بیانجامند. ایکوزانوییدها که ترکیباتی هستند شبه‌هورمونی، نقش موثری در حالات التهابی، واکنش‌های آلرژیک و ایمنی، تجمع پلاکت‌های خون و انقباض عروقی دارند.

خواص پسته و روغن آن

پوست سبز پسته چه خواصی دارد؟

از نظر طب قدیم ایران، پوست سبز پسته تازه سرد و خشک بوده و دارای این خواص است:

  • این پوست بهترین دارو برای رفع بوی بد دهان است.
  • جویدن این پوست به التیام زخم‌های داخل دهان کمک می‌کند.
  • می‌توانید برای استحکام لثه، آن را جویده یا روی لثه بمالید.
  • مصرف آن به صورت دم کرده، حالت تهوع و استفراغ را از بین می‌برد.
  • در رنگرزی کاربرد دارد.

 

مغز پسته چه خواصی دارد؟

مغز پسته حاوی مواد مغذی بسیاری است که هر کدام از آنها خواص بسیاری دارند. مغز پسته منبع سرشار آهن، اسیدهای چرب غیراشباع، پتاسیم، پروتئین، روی فسفر، سلنیوم، کلسیم، فولات، فیتواسترول، مس، فیبر، ویتامین A، ویتامین E، ویتامین B6، B2 و B1 محسوب می‌شود.

  • در بدن انسان وظیفه کمک به تولید انرژی از کربوهیدرات‌ها در سلول‌ها به عهده ویتامین B1 است.
  • ویتامین B6 می‌تواند به تولید پروتئین و ترکیبات شیمیایی مهم بدن مانند انسولین، هموگلوبین و آنتی‌بادی‌ها کمک‌رسانی کند.
  • ویتامین E موجود در پسته به حفظ سلامت و ترمیم بافت‌ها کمک کرده و نیز به عنوان یک آنتی‌اکسیدان سبب کاهش بروز سرطان و بیماری‌های قلبی می‌شود.
  • آهن از اجزای تشکیل دهنده هموگلوبینی است که در گلبول‌های قرمز خون موجود است. هموگلوبین سبب انتقال اکسیژن به سلول‌ها شده و از این رو آهن، نقش موثری در رساندن اکسیژن به سلول‌ها دارد.
  • اسیدهای چرب غیراشباع باعث کاهش کلسترول بد (LDL) و کاهش ابتلا به امراض قلبی می‌شود. بر اساس مطاعات انجام شده، کسانی که به طور منظم (هفته‌ای یکبار) خشکبار مصرف می‌کنند، ۲۵ درصد کمتر از دیگران به بیماری‌های قلبی مبتلا می‌شوند.

 

آفلانوکسین چیست؟

مهم‌ترین آفت پسته کپک آسپرژیلوس است که منجر به تولید ماده سمی خطرناک و سرطان‌زایی موسوم به آفلاتوکسین می‌شود. آلودگی به این کپک‌های سم‌زا و تولید آفلاتوکسین، از مهمترین عوامل تهدیدکننده برای صادرات پسته به شمار می‌روند. برخی پسته پیش از رسیدن، دچار بازشدگی پوست نرم روی آن و پوست استخوانی و سخت‌شان می‌شوند. در این پسته‌ها که پسته زردخندان نامیده می‌شوند، محل بازشدگی و شکاف، یک محل مناسب برای رشد قارچ‌ها و حشرات حامل آنها محسوب می‌شود.

مجله تندرستی گیاه سلامتی
منبع:portal.intranet.behdasht.gov.ir / beytoote.com

 

برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن