گیاهان دارویی

خواص درمانی سیب‌زمینی ترشی

سیب زمینی ترشی ، سیب‌زمینی‌های کوچکی هستند شکل نافرم و دارند و مانند سیب زمینی معمولی سطح صافی ندارند. و در مغازه های میوه فروشی و بازار میوه و تره‌بار به چشم می‌خورد. این سیب‌زمینی‌ها که مدت‌ طولانی است راه خود را به آشپزخانه‌ها باز کرده است، و استفاده دارویی زیادی دارد.

سیب زمینی ترشی گیاهی است از خانواده مرکبات که گل‌هایی مانند به گل‌های آفتابگردان دارد. البته گل‌های این گیاه کوچک‌تر از آفتابگردان بوده و غده آن قابل مصرف است. این گیاه به نور خورشید علاقه زیاد دارد و همچنین در خاک ضعیف نیز توانایی رشد دارد. مقاومت و توانایی این گیاه در مقابل سرما زیاد است و به خاطر ریزوم‌هایی که که در آن دارد بسرعت رشد می‌کند و قد آن گاهی به چهار متر نیز می‌رسد. رنگ این سیب‌زمینی‌ها از زرد تا قرمز متغیر است.

فواید سیب زمینی ترشی
خواص سیب زمینی ترشی

مهمترین ماده موجود در این گیاه همانند سیب‌زمینی‌های معمولی نشاسته نیست، بلکه ماده کربوهیدراتی هست به نام «اینولین» که برخلاف نشاسته روی قند خون بیماران دیابتی تاثیری ندارد. در این مطلب در گیاه سلامتی قصد داریم بیشتر در مورد خواصیت این گیاه با ارزش صحبت کنیم. لطفاً ما را همراهی کنید.

همچنین مطالعه کنید: غذاهای پتاسیم دار که باید مدنظر داشته باشید

ارزش غذایی سیب‌زمینی ترشی

سیب زمینی ترشی محتوی ویتامین‌های فراوانی اللخصوص ویتامین‌های A، C و ۳B و دیگر عناصر می‌باشد. این گیاه همچنین حاوی آهن، پتاسیم، نیاسین، تیامین، فسفر، منیزیم، اسیدفولیک، مس، و اسید پانتوتنیک (ویتامین B5) است. اینولین که در سیب‌زمینی ترشی وجود دارد به فروکتوز تبدیل می‌شود و به همین علت در کسانی که حساس هستند می تواند باعث نفخ شود.

به نظر کارشناسان تغذیه، سیب‌زمینی ترشی انرژی‌زا می باشد و خواص ضدعفونی‌کنندگی دارد. این سبزی گیاهی همچنین باعث زیاد شدن شیر مادران شیرده می شود. این را بدانید که مقدار انرژی موجود در صد گرم سیب‌زمینی ترشی حدود هفتاد و شش کالری می باشد.

جدول غذایی سیب زمینی ترشی در 100 گرم

ماده غذاییارزش غذاییدرصد مصرف روزانه‌ی توصیه شده
انرژی73  کیلوکالری3.7٪ درصد
کربوهیدرات17/44 گرم13% درصد
پروتئین2   گرم
کل چربی0.01  گرم1٪>
کلسترول0 میلی گرم
فیبر رژیمی1.6  گرم
ویتامین ها
 اسید فولیک13 میکروگرم
نیاسین1.3 میلی گرم
پنتوتنیک اسید0.397 میلی گرم
پیریدوکسین0.077 میلی گرم
ریبوفلاوین0.060 میلی گرم4.5٪
تیامین0.200 میلی گرم17٪
ویتامین A20 IU<1٪
ویتامین C4  میلی گرم
ویتامین E0.19 میلی گرم
ویتامین K0.1 میکروگرم<1٪
الکترولیتها
 سدیم4 میلی گرم<1٪
پتاسیم429 میلی گرم
مواد معدنی
کلسیم14 میلی گرم1.4
مس0.140 میلی گرم15٪
آهن3.40 میلی گرم42.5٪
منیزیم17 میلی گرم
منگنز0.060 میلی گرم
سلنیوم0.7 میکروگرم
روی0.12 میلی گرم1
مواد مغذی گیاهی
کاروتن12 میکروگرم
کاروتن-α0 میکروگرم
 لوتئین-زاکزانتین0 میکروگرم

سیب‌زمینی ترشی در طبخ غذا

قسمت قابل خوردن سیب‌زمینی ترشی همان غده آن می باشد که قابل خوردن به صورت خام یا پخته می باشد. این غده‌ها با یک آهنگ منظم در فصل زمستان رشد می‌کنند. مزه این ماده غذایی بصورت پخته‌شده لذیذ است و از آن می توان مثل خود سیب‌زمینی در درست کردن انواع غذاها استفاده کرد.

خواص درمانی سیب‌زمینی ترشی

سیب‌زمینی ترشی غنی از اینولین است. بدن ما براحتی نمی‌تواند اینولین را هضم کند و به همین علت سیب‌زمینی ترشی خواص سیرکنندگی فراوانی دارد. خاصیت دیگر سیب‌زمینی ترشی کم بودن مقدار کالری آن می باشد.

به این نکته توجه داشته باشید که بعضی از افراد نسبت به اینولین حساس می باشند و قادر نیستند این ماده را تحمل کنند. این مورد به این علت است که اینولین در روده‌ها تخمیر می شود و باعث ایجاد دل درد و مشکلات روده می‌شود.

سیب‌زمینی ترشی به مقدار کافی بزرگ می باشد اما بسرعت رطوبت خود را از دست میدهد و به این خاطر بسادگی پلاسیده می‌شود. برای این منظور بهتر است تازه مصرف شوند. اینولین که در سیب‌زمینی ترشی وجود دارد به فروکتوز تبدیل می‌شود. فروکتوز یکی از مواد قند است که برای افراد دیابتی‌ مفید و قابل مصرف می باشد.

سیب زمینی ترشی

خواص درمانی سیب زمینی ترشی

همیشه بیاد داشته باشد وقتی که قصد دارید از خاصیت درمانی یک ماده غذایی یا گیاهی برای درمان یک بیماری استفاده کنید، قبل از مصرف با پزشک یا عطار مشورت کنید. به علت اینکه گیاهان محتوی ترکیبات فعالی می باشند که ممکن است روی روند درمان شما و داروهایی که مصرف می‌کنید تاثیر منفی بگذارند. پس چنانچه بیماری خاصی دارید و یا اینکه در مصرف یک گیاه دارویی یا ماده غذایی تردید دارید یقیناً با پزشکتان صحبت کنید.

سیب‌زمینی ترشی خواص زیادی دارد از جمله آن خواص ملینی و تقویت‌کنندگی است. این سبزی گیاهی دیورتیک می باشد یعنی خاصیت ادرارآور دارد و همچنین اشتهاآور می باشد. این غده گیاهی یکی از داروی گیاهی است که برای درمان دیابت و روماتیسم موثر است و فشارخون را کاهش میدهد. از سیب‌زمینی ترشی برای درمان سرفه و سینه درد نیز می توان استفاده کرد.

خواص درمانی سیب زمینی ترشی

کشت و پرورش سیب زمینی ترشی

این گیاه قسمت گوشتی آن زیر زمینی است که به آن سیب زمینی تُرشی می گویند. این گیاه دائمی می باشد، این گیاه از نظر شاخ و برگ ، گیاهی است یک ساله و هرسال شاخ و برگ آن خشک می شود .

بوته های این گیاه حدود صد تا صدو پنجاه سانتیمتر رشد می کند .
برگ های سیب زمینی ترشی ، بصورت بیضی شکل می باشد و دارای کرک های خشنی  و زبر هستند .
قسمت گل این گیاه برنگ زرد است و از نظر اندازه از گل آفتاب گردان کوچکتر می باشد .

قسمت ریشه که غده شکل است زیر زمین است. که سیب زمینی ترشی نامیده می شوند، شکل ظاهری آن نامنظم بوده و به رنگ قهوه ای متمایل به قرمز است و محصول آن در فصل پائیز قابل برداشت است .
سیب زمینی ترشی ، همان طور که از اسم آن مشخص است بیشتر برای دزست کردن تُرشی مخصوص که به همین اسم می باشد استفاده می شود و بعضی اوقات به صورت پخته نیز قابل مصرف می باشد .

● نحوه کاشت سیب زمینی ترشی:

کاشت سیب زمینی ترشی ، بسیار آسان است و فقط لازم است که تکه هائی از قسمت گوشتی این گیاه را به در فاصله های سی تا پنجاه سانتیمتر از یکدیگر زیر خاک قرار دهید تا آنها سبز شوند و رشد نمایند.

بعلت اینکه در موقع برداشت محصول تعدادی از سیب زمینی های کوچک و بزرگ در خاک باقی می مانند ، در فصل بعد نیز به خودی خود سبز می شوند و تولید محصول می کنند . به همین خاطر در سال های متمادی سیب زمینی خواهند داد .

چنانچه زمینی را که سیب زمینی ترشی ، در آن کشت شود، بسیار سخت است که این گیاه را در آن ریشه کن کرد . و انجام آن بسیار مشکل خواهد بود .

برچسب ها

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن