اسلایدرگیاهان دارویی

خوارکی‌های مفید برای فصل سرما

کدام خوراکی‌ها مناسب برای فصل سرما هستند؟

لینک دانلود اپلیکیشن گیاه سلامتی

 

گیاهان زیادی هستند که با آمدن فصل سرما رشد می‌کنند. در این میان گیاهانی چون سیب‌زمینی، شلغم، چغندر، هویج فرنگی و غیره جزو سبزیجاتی محسوب می‌شوند که فوق‌العاده با ارزش هستند. بهتر است به جای اینکه با مصرف شیرینی‌جات اندام‌تان را بر هم زده و کالری خود را افزایش دهید، برای حفظ سلامتی و ظاهر اندام‌تان به خوردن این سبزیجات رو بیاورید.

خواص چغندر

 

خوارکی‌های مفید برای فصل سرما

 

چغندر گیاهی است سرشار از قند که در هر فنجان ۵۰ کیلو کالری انرژی دارد. همچنین چغندر می‌تواند از بدن در برابر هجوم سلول‌های سرطانی محافظت کند زیرا دارای رنگدانه‌های سیاهی است به نام Â بتاسیانین. این گیاه می‌تواند با تومورها هم مقابله کند.

برای مصرف چغندر می‌توانید آن را بپزید و یا با سالاد مصرف کنید. مصرف خام آن با سایر مخلفات سالاد به طعم آن کمک می‌کند.

خواص هویج فرنگی

 خوارکی‌های مفید برای فصل سرما

 

این گیاه زیرخاکی سرشار از پتاسیم، اسید فولیک و ویتامین C بوده و هر نصف استکان آن دارای ۶۰ کیلوکالری انرژی است. هویج‌فرنگی همچنین سرشار از فیبر بوده و یک ماده غذایی نشاسته‌دار و کم‌کالری محسوب می‌شود.

از هویج‌فرنگی به خاطر طعم کم‌شیرین آن در انواع خورش‌ها و سوپ‌ها استفاده می‌شود. همچنین می‌توان آن را برای تنوع جایگزین سبزیجات نشاسته‌ای نظیر سیب‌زمینی بکنید.

خواص سیب زمینی

 

خوارکی‌های مفید برای فصل سرما

 

در فصول سرد سال از سیب‌زمینی غافل نشوید. بهتر است که از همه انواع آن (زرد، نارنجی و آبی) استفاده کنید. این گیاه ارزان‌قیمت بسیار مفید و مغذی بوده و حاوی پتاسیم، ویتامین B6 و ویتامین C است. در صورتی که سیب‌زمینی را با پوست آن مصرف کنید، می‌توانید گلوسید و فیبرهای بیشتری را جذب بدن خود کنید.

مردم عموماً به اشتباه تصور می‌کنند که مصرف سیب‌زمینی باعث چاقی می‌شود در صورتی که تنها مصرف سیب‌زمینی سرخ کرده یا سیب‌زمینی با کره منجر به چاقی می‌شود. زیرا سیب‌زمینی کبابی یا آپ‌پز شده دارای ۱۲۰ تا ۱۵۰ کالری بوده، و حاوی کمی پروتئین و میزان کمی چربی است. همچنین سیب‌زمینی که در فر پخته یا آب‌پر شده باشد، مواد مغذی بیشتری را حفظ خواهد کرد.

خواص شلغم

 

خوارکی‌های مفید برای فصل سرما

 

این گیاه زیرخاکی باارزش بسیار مغذی، حاوی ویتامین C و پتاسیم بوده و کم‌کالری است. همچنین با برخی سرطان‌ها مبارزه می‌کند زیرا سرشار از سولفور است.

شلغم را می‌توان به صورت آب پز تهیه کرد و یا به صورت بخارپز در فر. همچنین می‌توانید شلغم را به سالاد، سوپ، آش و دیگر غذاهایی که به سبزیجات تهیه می‌شوند اضافه و مصرف کنید

خواص کلم سنگ

 

خوارکی‌های مفید برای فصل سرما

 

کلم‌سنگ هم یک گیاه زیرخاکی دیگر است که کم‌کالری و بسیار مغذی می باشد، نصف فنجان آن دارای حدوداً ۲۵ کیلوکالری انرژی و سرشار از فیبر، اسید فولیم، ویتامین A و ویتامین C است.

همچنین سیستم دفاعی بدن را تقویت کرده، علائم آسم را کاهش داده و از رگ‌ها و قلب محفاظت می‌کند. به علاوه اینکه مانند تمام کلم‌های دیگر می‌تواند با سرطان مقابله کند.

کلم‌سنگی که در آش تفت داده شده باشد بسیار خوشمزه بوده و توصیه می‌شود افرادی که دچار سنگ کلیه هستند از این گیاه پرخاصیت مصرف کنند.

خواص پیاز قرمز

 

خوارکی‌های مفید برای فصل سرما

 

یکی دیگر از گیاهان زیرخاکی بسیار مفید برای سلامتی انسان، پیاز قرمز است زیرا دارای آدنوزین بوده و باعث تاخیر دز ایجاد لخته خون می‌شود و می‌تواند از سکته قلبی جلوگیری کند. ضمن اینکه مصرف پیاز خام هم به نظر می‌رسد که در ماهش کلسترول مفید باشد. همچنین بر اساس مطالعات انجام شده، مصرف کردن پیاز می‌تواند در کاهش فشار خون بالا هم موثر باشد.

از پیاز می‌توان در انواع غذاها، خورش‌ها، آش، املت، سوپ و غیره بهره برد و نیز می‌توان از آن در انواع سالادها استفاده کرد. می‌توانید از پیاز برای خوشمزه‌تر کردن سالادهای سرد که از طریق کرفس و انواع کلم‌ها درست می‌شوند، بهره برد.

مجله تندرستی گیاه سلامتی

منبع : hammihan / beytoote.com

برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن