غذای ایرانی و محلی

ته‌چین گردغوره

مواد لازم:

گرد غوره:                        دو قاشق غذاخوری
مرغ:                               شش تکه
برنج:                              سه پیمانه
ماست:                          یک پیمانه
زرده تخم مرغ:                 دو عدد
زعفران دم کرده غلیظ:      شش قاشق غذا‌خوری
روغن:                            به میزان لازم
زرشک:                          دویست گرم
خلال پسته و بادام:          به میزان لازم
زردچوبه:                        یک قاشق چای‌خوری
نمک و فلفل:                  به میزان لازم

طرز تهیه:

۱) ابتدا برنج را پاک کنید و بشویید، دو قاشق مربا‌خوری نمک به آن بیافزایید و با مقداری آب که تا روی برنج را بگیرد آن را بخیسانید.
۲) یک کاسه مناسب انتخاب کنید. مرغ‌ها را درون آن بگذارید و با نمک و فلفل، زردچوبه و گردغوره مزه‌دار کنید و مقداری ماساژ دهید.
۳) قابلمه مناسبی انتخاب کنید روی شعله بگذارید، مقداری آب درون آن بریزید و حرارت را زیاد کنید. تا به‌جوش بیاید. سپس آب روی برنج خیسانده شده را دور بریزید و برنج را به آب در حال جوشیدن بیافزایید و صبر کنید تا برنج نیم پز شود، سپس آنرا آبکش کنید و مقداری آب ولرم روی برنج بریزید و آنرا کنار بگذارید.
۴) کاسه مناسبی انتخاب کنید، زرده‌های تخم‌مرغ را درون کاسه بریزید و با همزن دستی خوب هم بزنید سپس ماست و زعفران را بیافزایید و هم بزنید، حالا پلوی نیم پز شده را به مایع بیافزایید و خوب مخلوط کنید.
۵) ماهیتابه‌ایی را روی حرارت بگذارید مقداری روغن درون آن بریزید بعد از گرم شدن روغن فقط یک طرف مرغ‌ها را با حرارت ملایم سرخ کنید.
۶) شعله پخش کن را روی حرارت قرار دهید و سپس قابلمه مناسبی انتخاب کنید مقداری روغن درون آن بریزید، مرغ‌ها را از طرفی که سرخ نشده‌اند درون قابلمه بچینید، حالا پلو را روی مرغ‌ها بریزید و با پشت قاشق سطح آنرا صاف و کمی فشرده کنید.
۷) شعله را تا آخرین حد کم کنید و یک‌ساعت زمان بدهید تا مرغ پخته و پلو دم بکشد.
۸) سپس با پلو زعفرانی و زرشک و خلال بادام و پسته تزیین کنید.

نکته:

بنا به دلخواه چون مرغ سرخ میشود کنار پلو مقداری آب مرغ و یا گوجه حلقه شده و سرخ شده درست و سرو کنید.
برای طعم مطلوب زرشک ، بعد از شستن آن را با مقداری روغن تفت دهید سپس دو قاشق غذا‌خوری شکر و سه قاشق غذا خوری آب به آن بیافزایید و هم بزنید. تا مقداری آب آن رنگ بگیرد و سپس همراه پلو سرو کنید، فقط دقت کنید که مایع قرمز رنگ حاصله از پخت زرشک ، شکر و آب کشدار نشود.

 

برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن