
آش سماق توسرکانی
طرز تهیه یک آش خوشمزه توسرکانی با مزاج سرد:
مواد لازم برای شش نفر:
سماق نکوبیده: نیم کیلو
مغز گردو: یک پیمانه
پونه کوهی: مقدار لازم
لبو یا چغندر پخته: نیم کیلو
رشته آش: نیم کیلو
نخود: یک پیمانه
سیر: به مقدار لازم
نمک: به مقدار بسیار کم
طرز تهیه:
ابتدا نخود را از شب قبل خیسانده، سپس نخود را پخته و نیم ساعت آخر پخت نخود چغندر را اضافه کنید و بگذارید بپزد.
سپس مقداری آب و رشته به آن اضافه کنید.
وقتی رشته پخت سیر خرد شده و پونه و گردو خرد شده را اضافه کنید.
سپس آب سماقی که چند ساعت در آب جوش خیساندیم و صاف کردیم را به آن اضافه میکنیم تا چند قل بزند.
از خوردن آش لذت ببرید.
نکته:
- رشته نباید زیاد پخته شود.
- آب آش نباید زیاد باشد،نه خیلی سفت و نه خیلی آبکی.
مزاج آش:
طبیعت معدل آن بسیار سرد است:
سماق نکوبیده: سرد و خشک
رشته آش: سرد و تر
گردو: گرم و خشک
سیر: گرم و خشک
پونه: گرم و خشک
نخود: گرم و تر
نمک: گرم و خشک
چغندر: سرد